<<
>>

Zariadenie sociálnych služieb Rosa je zariadenie v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja, ktoré poskytuje všestrannú starostlivosť prijímateľom sociálnych služieb na riešenie nepriaznivej sociálnej situácie z dôvodu ťažkého zdravotného postihnutia a nepriaznivého zdravotného stavu.

Rehabilitačné stredisko poskytuje sociálnu rehabilitáciu a sociálne poradenstvo osobám s mentálnym postihnutím v kombinácii s telesným postihnutím, duševnými poruchami a poruchami správania. Služby sa poskytujú ambulantnou formou.

Domov sociálnych služieb poskytuje sociálne služby osobám s mentálnym postihnutím v kombinácii s telesným postihnutím, duševnými poruchami a poruchami správania. Služby sa poskytujú ambulantnou alebo pobytovou formou.

Špecializované zariadenie poskytuje sociálne služby deťom s diagnózou pervazívna vývojová porucha. Služby sa poskytujú ambulantnou formou.

 

Aktivity | Novinky

udialo sa u nás | 8.1.2024

Slovenská fiharmónia

          Hudobné stretnutie zo dňa 1.12.2023 v Slovenskej Filharmónii nám opäť sprostredkovala naša kultúrna patrónka pani Anna Šalgovičová a Občianske združenie Nádej na život. Naši klienti mali krásny kultúrny zážitok vďaka Hudobnej akadémii žiakov Konzervatória v Bratislave. Tentokrát sme sa zúčastnili predstavenia „Konkurz na hudobného skladateľa“. Predstavenie bolo zábavné a poučné, Klienti sa mohli interaktívne zapájať do predstavenia. Z Filharmónie si odnášame krásny kultúrny zážitok a príjemné pocity.

 
>>> viac

udialo sa u nás | 11.12.2023

KRABICE PLNÉ LÁSKY (aj) v ZSS Rosa

          Iniciátorkou myšlienky potešiť osamelých neznámych seniorov na Slovensku vianočnými darčekmi, ktoré od nikoho nečakajú, bola Janka Galatová, ktorá založila skupinu na sociálnej sieti Facebook a oslovila svojich známych, aby sa zapojili do zbierky a pomohli jej pripraviť darčekové krabice plné drobností pre seniorov v domovoch dôchodcov... presne takto vznikol projekt : „ Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“, ktorý dnes zastrešuje  už OZ Koľko lásky.

Šiesty ročník skvelej výzvy  chytil za srdce aj nás, a tak sme sa ako ZSS Rosa registrovali v tomto projekte ako darci a rozpútali naše krabičkovanie plné lásky... Možno by niekto povedal, že sa rozdávame dennodenne v sociálnych službách, že naši kolegovia pracujú neustále s cieľom pomáhať, že rodičia našich klientov majú svoje starosti... ale my všetci sme ľudia... milujeme... snívame a robíme druhých šťastnými...do tejto výzvy sme sa zapojili radi... rodičia, zamestnanci i klienti...dobrých skutkov nikdy nie je dosť a lásky na rozdávanie je vždy dostatok...  veríme, že tieto Vianoce potešíme našimi odovzdanými „krabicami lásky“ seniorov v zariadeniach sociálnych služieb a vyčarujeme im úsmev na tvári a aj vďaka týmto krabičkám lásky pocítia pri srdci čarovné teplo ľudskosti.

 
>>> viac

udialo sa u nás | 11.12.2023

GivingTuesday v Rose

          skvelý deň pod záštitou Nadácie Pontis a perfektné športové dopoludnie s empatickými pracovníkmi pod vedením Dr. Janky Langovej, vedúcej oddelenia inklúzie a sociálnych vecí, Miestneho úradu MČ Staré Mesto

... aj takto sa dá jednou vetou charakterizovať fajn akcia v štýle športovej olympiády, ktorú si pre nás pripravili síce z odborníci zo sociálneho „ fachu“, ale počas tohto doobedia skvelí dobrovoľníci... Nechýbal olympijsky oheň, hymna, sľuby, súťaženie, bodovanie, ocenenie i štedrá tombola... Veľmi pekne ďakujeme nielen za súťaživé dopoludnie, zodpovedný prístup,  100 % prípravu a zabezpečenie,  veľké množstvo nádherných cien, výbornú atmosféru, ale najmä za ochotu, čas, dobrosrdečnosť, prajnosť a skutočné odhodlanie nielen pomáhať, ale byť súčasťou akcií v duchu ľudskosti a fyzickej blízkosti, dotykov, úsmevom a vzájomnej pozitívnej energie....

 

Pár krásnych záberov nájdete aj v reportáži / od 6 min 30 sekundy/ :

https://www.markiza.sk/relacie/reflex/epizoda/159963-28-11-2023

 
>>> viac

udialo sa u nás | 27.11.2023

Divadlo HOPI HOPE

          V piatok 24. novembra 2023 nás  príjemne prekvapili divadelníci z divadla Hopi Hope z Košíc a zahrali nám rozprávku " Snehová kráľovná"... Rozprávka o sile lásky a priateľstva, ktorá dokáže roztopiť aj zamrznuté srdce a prebrať ho k životu. Počas predstavenia sme putovali s odvážnou Gerdou po zamrznutej krajine  až do ľadového kráľovstva  a verili sme, že nájde svojho kamaráta Kaja...

Po predstavení sa divadelníci priateľsky zvítali  a porozprávali s našimi klientmi, poznajúc sa z predchádzajúcich stretnutí. Na pamiatku sme si urobili spoločnú fotografiu.

 

 
>>> viac

udialo sa u nás | 24.11.2023

 

PREVENCIA - proti násiliu.

          Dňa  22.11.2023 nás navštívil z PZ BA preventista, ktorý našim prijímateľom sociálnych služieb porozprával o prevencií proti násiliu na ženách a deťoch. Spoločne sme formou diskusie riešili, ako sa máme správne zachovať v možných vzniknutých násilných situáciách.Stretnutia sa zúčastnili aj prijímatelia z rehabilitačného strediska. Prospekt, ktorý je nápomocný pri predchádzaní násilia, nám poskytol preventista a zapojil všetkých zúčastnených do  pripravených aktivít a voľnej diskusie na danú tému.

 

 
>>> viac

udialo sa u nás | 20.11.2023

Zdravý životný štýl v Rose... POĎAKOVANIE

          Odborná prednáška externých hostí, pečenie a varenie s podporou rodín a zmesou všetkých skvelých darov prírody z našich domácich záhrad, aktivity a vlastná participácia klientov na prednáškach ... aj také boli dni v Rose Naše ĎAKUJEME patrí vedeniu Strednej zdravotníckej školy na Strečnianskej ulici v Bratislave, Ing. Janke Trebulovej a študentke Bronislave Kovaľovej z odboru Asistent výživy, ktoré s nami strávili popoludnie pri zaujímavej a nášmu zdraviu veľmi prospešnej téme venovanej zdravej výžive, pohybu, pitnému režimu i pozitívnemu mysleniu. Prezentáciu a odborný výklad výborne doplnila živá debata s mnohými zvedavými otázkami a fundovanými odpoveďami. Sme veľmi vďační nielen za obsahový prínos a pozitívne myšlienky, ale i veľmi ľudský a príjemný prístup našich hostiek...

ĎAKUJEME patrí i rodičom za perfektnú podporu a ovocno – zeleninové dary... aj vďaka Vám vieme tvoriť a osvojovať si pracovné zručnosti z kvalitných domácich surovín J ...

 
>>> viac

udialo sa u nás | 13.11.2023

Ranč Lieskovec

          Všetci máme radi kone. Niektorí viac iní menej. No a my v Rose ich máme veľmi radi. Hľadali sme možnosti ako sa znova s koníkmi stretnúť a poprípade si na nich aj zajazdiť. A dňa 08.11.2023 (streda) sme mali možnosť navštíviť OZ HIPERKA na Ranči Lieskovec. Veľmi milo nás privítala a počas našej návštevy sa nám venovala pani Bc. Michaela Ľudmová, ktorá nám s láskou predstavila ustajnené kone a tiež vysvetlila ako funguje OZ HIPERKA. Na úvod sme si povinne prečítali pravidlá, ktoré musíme dodržiavať na Ranči a najmä v prítomnosti koní.

Ukázala nám ako sa koník vedie, potom nám ukázala ako sa koník hrebelcuje. Čistenie koníka sme si mohli aj vlastnoručne vyskúšať. Tiež sme si vyskúšali čistenie kopýt, čo je pomerne náročné a je dôležitá spolupráca koníka. Po očistení koníka nám vysvetlila ako sa osedláva a ako sa mu zakladá ohlávka so zubadlom.

No a teraz prišla tá najočakávanejšia časť našej návštevy - samotné jazdenie. Každý si, s pomocou, nasadol na koníka a hipoterapeutka viedla koníka po jazdiarni spolu s jazdcom. Jazdenie sa nám veľmi páčilo. Veď výhľad z chrbta koníka je nádherný. Pani Miška sa každému venovala individuálne a profesionálne vzhľadom na jeho zdravotné obmedzenie. Koník po dojazdení dostal od každého z nás jabĺčkovú a mrkvovú odmenu. Na záver našej návštevy sme si v krátkom kvíze zopakovali, čo sme sa o koníkoch dozvedeli.

Máme radi koníky a preto sme využili túto ponuku, ktorá nám opätovne umožnila stretnúť sa s koníkmi a zajazdiť si na nich. Toto stretnutie bolo veľmi pekné a príjemné.

 
>>> viac

udialo sa u nás | 2.11.2023

Veselé Tekvice

          Jeseň patrí medzi najkrajšie ročné obdobia. Svojou farebnosťou vie skrášliť aj sychravé dni, ktoré sú jej súčasťou. Medzi ozdoby jesenného obdobia patria aj tekvice, z ktorých sa už tradične vyrezávajú svetlonosi a strašidlá. Možno ich vidieť za oknami domov, v záhradkách. Dňa 23. 10. 2023 sme sa všetci spolu stretli vo veľkej jedálni, kde klienti zariadenia dostali úlohu, vyrezať svetlonosa. Mali sme možnosť vidieť krásne výtvory. Fantázii medze rozhodne nekládli.  Záver podujatia patril hodnoteniu všetkých tekvíc, z ktorých sa vybrali traja najkrajší svetlonosi. Naj tekvice poputovali na Bratislavský samosprávny kraj, kde budú zaradené do súťaže o sladké ceny. Na konci podujatia sme zvyšné tekvice poroznášali po areáli, kde zdobia záhony a okolie. Spoločne sme opäť strávili príjemné popoludnie a teraz si už len držme palce, aby sme vyhrali.

 
>>> viac

udialo sa u nás | 31.10.2023

Deň zdravej výživy 2023

          Krásna farebná jeseň nám pripomenula aj svetový Deň zdravej výživy, ktorý pripadá na  šestnásteho októbra. Rôznymi interaktívnymi aktivitami sme sa rozhodli,  pripomenúť si tento deň u nás  v zariadení 26.10.2023 s našimi prijímateľmi . Celý deň bol pretkaný zaujímavými aktivitami. Vytvorili sme farebnú dúhu z ovocia a zeleniny zostavovali sme ovocno-zeleninové puzzle, vytvárali sme obrazy z ovocia, na ktorých sme si aj okamžite pochutnali. Vynikajúco sa vydaril aj „zelňák“ . Bol ozaj veľmi chutný a konzumovali sme ho s ovocnými a zeleninovými džúsmi.O zdravej výžive , správnom životnom štýle a o dôležitosti pravidelného pohybu nám porozprávala aj naša kamarátka z rehabilitačného strediska influencerka Marianna.

            Celé popoludnie sa nieslo v príjemnej atmosfére a dobrej nálade.

 
>>> viac

udialo sa u nás | 23.10.2023

Návšteva divadelného predstavenia.

          Dňa 20.10.2023 sme s našimi klientmi navštívili Slovenské národné divadlo, kde sme si pozreli známe dielo  Antonína Dvořáka. Vo svojom opernom diele autor využíva nové kompozičné postupy. Typickým znakom v diele  Čert a Káča  sú bravúrne inštrumentované tanečné štylizácie, ktoré sa vinú celou operou. Autor tiež využíva pochodové, gajdošské, groteskné, či mysteriózne žánrové štylizácie. S mimoriadnym divadelným citom sú kontrastne charakterizované ľudové, pekelné a vznešené scény. Nová inscenácia Čerta a Káče mladej režisérky Zuzany Fischer je rodinným operným titulom plným dynamiky a pohybu. Vďaka výnimočnému modernému spracovaniu diela sme si veľmi užili predstavenie plné hudby, tanca a spevu a domov sme odchádzali s úsmevom na tvári a s umeleckým zážitkom, ktorý vyvolal pozitívne emócie u našich klientov, ktoré im budú ešte dlho doznievať.Dňa 20.10.2023 sme s navštívili Slovenské národné divadlo, kde sme si pozreli známe dielo  Antonína Dvořáka. Vo svojom opernom diele autor využíva nové kompozičné postupy. Typickým znakom v diele  Čert a Káča  sú bravúrne inštrumentované tanečné štylizácie, ktoré sa vinú celou operou. Autor tiež využíva pochodové, gajdošské, groteskné, či mysteriózne žánrové štylizácie. S mimoriadnym divadelným citom sú kontrastne charakterizované ľudové, pekelné a vznešené scény. Nová inscenácia Čerta a Káče mladej režisérky Zuzany Fischer je rodinným operným titulom plným dynamiky a pohybu. Vďaka výnimočnému modernému spracovaniu diela sme si veľmi užili predstavenie plné hudby, tanca a spevu a domov sme odchádzali s úsmevom na tvári a s umeleckým zážitkom, ktorý vyvolal pozitívne emócie u našich klientov, ktoré im budú ešte dlho doznievať.

 
>>> viac